Over ons

Ons verhaal

In 2015 ben ik met gestart met KTG-Solutions. We geven het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten af en hebben als missie om mensen wakker te schudden en hen in te laten zien hoe belangrijk het is dat hun bedrijf of pand voor iedereen toegankelijk maar ook uitgankelijk is.

Zowel het binnenkomen als de toegankelijkheid in een gebouw voor gehandicapten en andere mensen die niet zelfredzaam zijn, moet op orde zijn. Maar het gebouw uitkomen in geval van een calamiteit wordt nog wel eens vergeten. 

Tijdens mijn inspecties kwam ik er achter dat de nooduitgangen en vluchtwegen meestal niet geschikt zijn voor mensen die niet zelfredzaam zijn. Ook wilde ik, zelf als rolstoelgebruiker, iets doen aan het bekende pictogram met het rennende mannetje.

Ik heb in 2018 daarom een nieuw pictogram ontwikkeld en ingediend bij mevrouw Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Het pictogram heeft een lange weg afgelegd, maar eind oktober 2020 kwam eindelijk het verlossende en belangrijke nieuws. Mijn ontwerp is geaccepteerd en het pictogram wordt opgenomen in de NEN 3011/ISO 7010 en in het Bouwbesluit! Daar ben ik enorm trots op! 

Want mijn wens is dat de hele wereld toegankelijk en uitgankelijk wordt. Voor iedereen!

Petra Postma-Jansen

IzaFotografie-voorKTG-solutions